Olej w skrzyni stygnie do tych wymaganych 45 stopni około 5-7 h, więc po co siedzieć w serwisie przez cały dzień
[O2] Wymiana oleju w DSG, czy już nie robią problemów?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez ckwietniewskiokoło 5-7 hprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
westwi78, KOMOT Czechowice-Dziedzice
...koszty takiej naprawy to:
olej i filtr oleju do skrzyni biegów - 610zł
wymiana oleju w skrzyni DSG - 150zł
Jade w przyszlym tygodniu. Poprzednio zrobili i nie zepsuli.
ASO Skody, po zapytaniu o cene dlugo sie zastanawialo i padla kwota okolo 900zl, ale jakos uznalem, ze w dalszym ciagu chyba nie sa pewni, przynajmniej ja nie bylem :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kubazakgeneralnie wymiana oleju w dsg nie jest problemem dla serwisu aso
chociaz może i teraz po 4. czy 5. latach już rzeczywiście nie jest i chwała im\Wam za tosaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Wg tego co się dowiedziałem to w DSG 6-cio biegowej prawidlowo wchodzi 6,5l oleju, a w DSG 7-mio biegowej 1,7l
Tu jest DSG 6 i jej litraż
Tu DSG 7 i jej ltraż
A jeśli chodzi o rozbieżności w litrażu, a ilości wymienionego oleju to już sprawa serwisu. Znając życie to nie spuścili całego oleju, a tylko uzupełnili brak.
Ciekawi mnie tylko ile oleju spuścili tak naprawdę, i czy naprawdę uzupełnili tyle ile powinno być uzupełnione.
Komentarz
-
Komentarz